Egyesület bemutatása

Marosháti Kistérség Turizmusáért Egyesület

A Marosháti Kistérség Turizmusáért Egyesület 2001-ben alakult. Célkitűzése: Békés és Csongrád megye marosháti területén lévő településeinek turisztikai vonzerejére alapozva a kistérség idegenforgalmának folyamatos fejlesztése, a kínálat bővítése, a térség vonzerőinek bemutatása. Ennek érdekében az egyesület egy kistérségi turisztikai információs irodát is működtet Mezőhegyesen, mely az országos TOURINFORM-hálózat tagja. Ennek segítségével az egyesület:

  • elősegíti a kereslet (vendégek) és a kínálat (szolgáltatók) találkozását
  • kapcsolatot tart a térségi és az országos turisztikai intézményekkel, utazási irodákkal
  • a Tourinform-hálózat segítségével a térségi szállás- és vendéglátóhelyek, a látnivalók, programok és a turizmushoz kapcsolódó szolgáltatók az ország minden részébe eljutnak, mint a térség vonzerői
  • képviseli a kistérséget a turisztikai rendezvényeken, idegenforgalmi kiállításokon
  • országos és kistérségi turisztikai információs kiadványok ingyenes terjesztése az irodában, marketingtevékenység végzése
  • pályázati lehetőségek figyelése, ezekről információadás bárkinek
  • túraútvonalak kialakítása
  • a kistérségi kínálat megismertetése céljából kapcsolattartás a médiákkal
  • a célok megvalósításához szükséges anyagi források gyűjtése, gyarapítása.

Az egyesület jelenleg Békés és Csongrád megye 10 települési önkormányzata, 6 gazdálkodó társaság, 4 egyéni vállalkozó, 4 civil szervezet, 1 intézmény, 2 vadásztársaság és 14 magánszemély összefogásával működik. Jelenlegi tagság összesen 41 tag. A Marosháti kistérséget alkotó települések: Ambrózfalva, Battonya, Békéssámson, Csanádalberti, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagyér, Pitvaros, Tótkomlós.

Az egyesület közhasznú, Tourinform irodája is non-profit tevékenységet folytat, szolgáltatásaiból bárki ingyenesen részesülhet. A rendelkezésre álló feltételek biztosítják a kistérség tagjaival, a turisztikai szolgáltatókkal, a Tourinform-hálózattal a folyamatos kapcsolattartást, az egyesület tevékenységi körében végzett feladatok zavartalan ellátását. A megvalósítandó célok közt szerepel többek közt a szakmai képzés megszervezése, szakmai tanulmányutak, tapasztalatcserék lebonyolítása is, melyek elősegítik a turizmussal kapcsolatos további szolgáltatások kialakítását és bővítését. Együttműködő partnereivel, segítséget kíván nyújtani a diák-, a falusi-, a lovas- és egészségturizmus térségi felfejlesztésében.

Adószámunk: 18385577-1-04
Kérjük, segítse adója 1%-ával tevékenységünket.

Címünk:
Marosháti Kistérség Turizmusáért Egyesület
5820 Mezőhegyes, Kozma Ferenc utca 22. fsz. 7.
Tel/Fax: 06-68/466-830
e-mail: maroshat@gmail.com

Tourinform-Maroshát
5820 Mezőhegyes, Kozma Ferenc utca 22. fsz. 7.
Tel/Fax: +36-68/466-830
e-mail: mezohegyes@tourinform.hu
Nyitva tartás: hétfőtől cütörtökig 8-16 óráig,
pénteken: 8-14 óráig

Maroshat_Plakat

inflatable tent